Sõda pole lahendus

24. september 2001, 00:00

Maailm elab justkui 1939. aastas. Kas ja millal alustab USA ulatuslikku vastuoperatsiooni äärmusliku islamimaailma vastu? Afganistanis tahetakse Taleban kukutada ja panna asemele nukuvalitsus. Samal ajal on börsid punases, firmad hoiatavad kahjumite eest ja koondavad massiliselt töötajaid. Just USAs.

Ärevusele on vastu tuua ka positiivseid arenguid: üle maailma on kinni peetud palju terroriste ja neile kaasaaitajaid, paljastatud kurje kavatsusi. See on õige tee. Kuritegevust ei õnnestu lõpetada karistuste maksimaalse karmistamisega, vaid saab tõkestada ennetustöö ja kurjategijate kinnivõtmise ning kohtu alla andmisega. Täpselt samuti ei saa ka terrorismile piiri panna karistusoperatsioonidega, riikliku vastuterroriga. Terroristid vasturünnakut just ootavadki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:53
Otsi:

Ava täpsem otsing