TÜ Kliinikum: doc@HOME sobib kardioloogiliste haiguste raviks

24. september 2001, 09:56

TÜ Kliinikumi uuring kinnitab telemeditsiiniprogrammi doc@HOME sobivust kardioloogiliste haiguste raviks, teatas telemeditsiinifirma Docobo pressiteates.

Eesti telemeditsiinifirma Docobo avalikustas täna koostöös Tartu Ülikooli Kliinikumiga korraldatud uuringu tulemused, mille käigus jälgiti 50 kõrgvererõhu patsiendi tervislikku seisundit Eestis välja töötatud unikaalse tervisejälgimise programmi doc@HOME® abil. Uuringu tulemused ületasid ootusi ning õigustavad uudse süsteemi kasutamist kardioloogiliste haiguste ravis.

Docobo juhatuse esimehe Ardo Reinsalu sõnul on uuringu tulemused väga positiivsed ning nende põhjal võib nüüd täiesti kindlalt öelda, et doc@HOME kontseptsiooni kasutamine kardioloogiliste patsientide ravis on igati õigustatud.

Pikemaajalise uuringu esimene etapp kestis kolm kuud, mille käigus jälgiti doc@HOME süsteemi vahendusel 50 kõrgvererõhu patsiendi sümptomeid ning muid tervislikke parameetreid. Patsientide edastatud andmete seas on näiteks vererõhu-, EKG ja kehakaalu mõõtmistulemused. Lisaks küsis seade patsientidelt mitmesugust subjektiivset informatsiooni nagu une kvaliteet, igapäevane stress jms.

TÜ Kliinikumi kardioloogia osakonna juhataja dr Margus Viigimaa sõnul andis uudne süsteem põhjaliku ülevaate patsiendi seisundist ning tuginedes doc@HOME süsteemi abil edastatavatele mõõtmistulemustele täpsustati patsientide ravi.

Uuringu tulemused on andnud hulgaliselt materjali, millele põhjal on käivitunud edasine arendustegevus doc@HOME süsteemi täiustamiseks. Esialgu jätkatakse andmete kogumist uuringus osalevatelt patsientidelt ning planeerimisel on uuringud Rootsis, Inglismaal ja Saksamaal, mis peaksid algama 2002. aasta sügisel.

Tänavu jaanuaris sõlmis Docobo lepingu Euroopa Liidu Komisjoniga, kes finantseerib unikaalse tervisjälgimise programmi väljatöötamist 16 miljoni krooni ulatuses.

Doc@HOME programmist võib lugeda ka <#Äripäevast=http://www.aripaev.ee/1897/uud_uudidx_189721.html>.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing