Estonian Air küsib riigilt 16miljardilist tagatist

25. september 2001, 07:58

Estonian Air tahab valitsuselt küsida üheks kuuks 16,3 miljardi krooni ehk poole järgmise aasta riigieelarve mahuni ulatuvat tagatist juhuks, kui ettevõtte lennuk peaks langema terroristide kätte ja põhjustama hiigelkahju, kirjutab Postimees.

Enne New Yorgi Maailma Kaubanduskeskuse katastroofi katsid kindlustusfirmad lennukitel kõik õnnetustega seotud riskid kuni ühe miljardi USA dollari ehk 17,1 miljardi krooni ulatuses. Katastroofi järel peatasid kindlustusfirmad lepingud ning hüvitavad terrorismi ja sõjaga seotud kahjud vaid kuni 50 miljoni USA dollari ulatuses.

Kõikide teiste riskide suhtes, nagu reisijad, lennuk, pagas ja kaup, kehtib endiselt ühe miljardi dollari suurune kahjude hüvitamise määr.

Estonian Airi infojuhi Raimond Made sõnul taotleb Estonian Air valitsuselt üheks kuuks kindlustust juhuks, kui firma lennuk langeb terroristide kätte ning põhjustab kolmandatele isikutele suure kahju.

Made sõnul lõpeb Estonian Airi praegune miljardidollariline terrorismi ja sõja vastane kaitse teisipäeva keskööl. Seejärel oleks kolmandatele isikutele terrorismi või sõja tõttu tehtud kahju kaetud vaid 50 miljoni dollari ulatuses. Valitsuse garantii võimaldaks hoida kindlustuskatet endisel tasemel.

Made sõnul peaks Estonian Airi uus kindlustusleping hakkama kehtima 1.novembril, selle ajani soovib firma ka valitsuse garantiid.

?Oleks võimalik lennata ka garantiita, kuid Estonian Air ei saa täiendavaid riske ise oma väiksuse tõttu kanda,? lausus Made. Ta lisas, et mustema stsenaariumi korral võiks kaaperdatud Estonian Airi lennukiga kahju põhjustamine tähendada ka lennufirma pankrotti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing