Dollari kurss hakkas taas langema

Tõnis Oja 26. september 2001, 00:00

Dollari kurss langes eile taas euro ja teiste peamiste valuutade suhtes pärast seda, kui teatati USA tarbijausaldusindeksi suurest langusest septembris. Nimelt kukkus indeks augustikuu 114 punktilt 97,6ni, mis on suurim kuine kukkumine pärast oktoobrit 1990. Tarbijate usaldus oli aga viimati nii madal 1996. aasta jaanuaris.

Tegelikult langes tarbijausaldusindeks juba augustis. Osaliselt oli indeksi langus tingitud tööpuudusest, mis kerkis augustis nelja aasta kõrgeimale tasemele 4,9 protsendini.

Analüütikud hindavad tarbijausaldusindeksit dollari kursi jaoks väga oluliseks. Oodata on, et Ühendriikide valuuta langeb järgmistel nädalatel veelgi. Kui palju, seda on esialgu raske hinnata. Palju sõltub sellest, kuidas kulgeb terrorismivastane sõda.

?veitsi frank jätkas eile dollari suhtes tõusu. Üleeile andis frank USD-le veidi järele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing