Homme ilmub Äripäeva vahel värvitrükis ajakiri Preatonist

26. september 2001, 14:55

19. novembril algab Ernesto Preatoni üle kohtuprotsess Itaalias, kus meest süüdistatakse väikeinvestoritele kahju tekitamises, kirjutab homse Äripäeva vahel ilmuv erakorraline 32leheküljeline ajakiri 'Ernesto Achille Preatoni'.

Kuus aastat tagasi alustas Itaalia väärtpaberiinspektsioon Preatoni firma Parin Sim S.p.A. uurimist, kuna ettevõtte likvideerimisel kaotasid väikeaktsionärid kümneid miljoneid kroone. Rahakaotuse skeem on sarnane Pro Kapitaliga - väike grupp investoreid teenis koos Preatoni endaga prisket kasumit, suur osa väikeinvestoritest jäi loodetust tulust ilma.

Algav kohtuprotsess, kus Preatonilt tahab raha Itaalia tuntud rahamees Giorgio Pellizolli, kelle äristiili ja mõjujõudu võrreldakse Preatoni omaga, on esimene kohtusse jõudev juhtum Parin Sim asjus. Teadaolevalt pole ükski kahjukannataja seni Preatonilt raha tagasi saanud.

Erinumbris Preatonist on juttu nii mehe Eestisse saabumisest, mõjuvõimu kasvatamisest siinses ärimaailmas ja ka poliitikute seas ning samuti tema investeeringutest. Intervjuud on Preatoniga kokku puutunud inimestelt, sh temast filmi teinud Jüri Sillartilt.

Ajakirja formaadis värvitrükis Preatoni erinumbrit saab osta Äripäevaga koos, erinumbri tõttu on suurendatud homse lehe üksikmüüki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing