Pärnu linnaisad tõmbasid piduri Säästumarketi ehitusele

26. september 2001, 08:35

Pärnusse Noorteväljakule kavandatud Säästumarketi ehitamise plaanid on takerdunud, sest linnavalitsus on pannud säästupoe ehitamise detailplaneeringu kahtluse alla, kirjutab Pärnu Postimees.

Linnavalitsus ei ole rahul hoone asukohaga: parki rajatav äripind ehitataks liialt lähedale Jannseni 5 hoonele. Selles hoones hakkab tegutsema Pärnu linnavolikogu keskerakondlasest liikmele Henn Tuulele kuuluv Ülejõe ambulatoorium.

Samuti leidsid linnavalitsuse liikmed, et paremat lahendust vajaks parkimiskorraldus.

Säästumarketi ketti haldava Kinnisvaravalduse ASi juhatuse esimees Maldar Mäesalu on linnavalitsuse otsusest hämmingus. ?Ma ei saa aru, mida tähendab ?liialt lähedal?, see on niivõrd laialivalguv mõiste,? rääkis ta. ?See on puhas emotsioon ega toetu millelegi, sest hoone on kavandatud vastavalt planeeringu lähteülesandele.?

Linnavalitsuse ehitusjärelevalve teenistuse juhataja Ilme Palu ütles, et kavandatava Säästumarketi juures tuleks paremini lahendada transpordiprobleem. ?Praegu on seal liiga kitsas, aga lisaprojektiga saab selle lahendada,? sõnas ta.

?Pean linnavalitsuse käitumist ebaeetiliseks, sest meie ja Neste rahaga on ehitatud Tallinna maantee ristmik, mis läks meile maksma 1,1 miljonit,? selgitas Mäesalu.

Kinnisvaravalduse AS maksis ristmiku eest ära ka ligi 600 000 krooni, mille pidi tasuma linn, lubades võla tasuda järgmise aasta eelarvest. Pärnu linna ja Kinnisvaravalduse ASi esindajad kohtuvad täna, et leida erimeelsustele lahendus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing