Pärnu uus kontserdimaja meenutab merekarpi

26. september 2001, 08:35

Riia maantee algusesse ehitatav Pärnu kontserdimaja hakkab meenutama merekarpi, linnavalitsus ja Eesti Kontsert loodavad selle juba järgmisteks jõuludeks valmis saada, kirjutab Pärnu Postimees.

Kui kultuuriminister Signe Kivi ja Pärnu linnapea Einar Kelder esmaspäeva pärastlõunal Eesti Kontserdis ümbrikud arhitektuurivõistluse autorite nimedega avasid, selgus, et võitnud olid noored arhitektid Hanno Grossschmidt, Katrin Koov ja Kaire Nõmm, kes said igaüks preemiaks 120 000 krooni.

Koov kinnitas Pärnu Postimehele, et maja eskiis valmis tunnetusega: nad püüdsid tabada Pärnu sümbolit merd. Nii on viiekorruselisel hoonel merekarbi moodi katus, seinad meenutavad sensuaalset kardinat-eesriiet.

?Nüüd ütleme uneajale hüvasti, sest projekt tuleb üle anda jaanuaris,? nentis Koov.

Linnapea Einar Keldri lubadust mööda läheb Riia maantee alguses seni laadaplatsina kasutatud maa-alal ehitustöödeks uue aasta veebruaris. ?Hea on, kui saame uksed avada järgmise aasta jõuludeks,? nentis ta.

Kelder pidas oluliseks, et hoone ei ole pelgalt kontserdimaja. Sinna kolib Pärnu muusikakool, oma kodu leiab Linnaorkester, majas hakkab paiknema Linnagalerii. Kõik kolm on olnud pidevas ruumipuuduses.

Pärnu linnavolikogu langetas otsuse, et linn finantseerib kontserdimaja ehitust 20 miljoni krooniga. Kultuuriministeerium eraldab 45 miljonit. Nii Pärnu linn kui ministeerium saavad oma raha maksta kümne aasta jooksul. Kokku kulub ehitusele 65 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing