Abikaasa Islandi aukonsul Itaalias

Inno Tähismaa 27. september 2001, 00:00

Clausen on Islandi aukonsul Itaalias, asukohaga Milano kesklinna piirkonnas, via Andrea Mafei 1, kus asuvad kõigi Preatoniga seotud firmade kontorid.

Milanos Eleonora Duse platsil on Preatonil lukskorter, kus ta tavatseb vastu võtta kohalikke ajakirjanikke. Niisamuti on ta agar korraldama ajakirjanikele väljasõite oma Sharm el Sheikhi kuurorti või villasse rohelusse mattuva, ajalooliste linnakestega ääristatud Como järve ääres, Itaalia ja ?veitsi piiri vahetus läheduses.

Viimastel päevadel on Preatonit taas tihti Eestis nähtud. Teda seob Eestiga jätkuvalt kinnisvara, mida on raske kaasa võtta või kiiresti maha müüa.

?Kinnisvaras on plahvatus alles ees,? kinnitab Giorgio Pozzi, mees, kes kuni möödunud aastani töötas Preatoni heaks. Pozzi vahendas Eestisse investoreid, kes paigutasid oma raha kas otse kinnisvarasse või Pro Kapitali aktsiatesse.

?Tegutsesin kui reisikorraldaja,? meenutab Pozzi neid kaht aastat, mil ta näitas itaallastele Tallinna vanalinna ja siin asuvat kinnisvara. Kui varem näitas ta maju Preatoni kinnisvarafirmade klientidele, siis nüüd jätkab ta sama tööd omaenda firmas.

Intervjuusid Preatoni ajakirjandusele Eestis ei anna.

Kõne alla tuleb variant, kus küsimused ja vastused on ette kirjutatud ja ka sel juhul on Äripäev persona non grata.

Preatoni uueks pressiesindajaks saanud PR-firma Kubits ja Hamburg partner Meelis Kubits ütleb, et tegeleb oma rolli sisse elamisega. Ta ütleb, et ei tea, miks Preatoni loobus pikaaegsest koostööst KPMS & Partneriga. Kommentaaridest keeldub ka Margus Mets KPMSist.

Kinnitamata andmetel nõudis Preatoni KPMSilt seda, mida ei lubanud PR-firma eetikanormid. Kubits on varem nõustanud Hoiupanga endist peajuristi Marcel Vichmanni.

Nn suurtelt ajalehtedelt Preatonil lootust tuge saada ei ole. Seoses läheneva kohtuprotsessiga pööratakse talle Itaalias taas suuremat tähelepanu ning ajakirjanikud tegelevad aktiivselt teda puudutava info kogumisega. Preatoniga tegelevad ajakirjanikud arvavad, et seekord on mehel mäng läbi.

Ehk il gioco e?finito, nagu see kõlab itaalia keeles.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:09
Otsi:

Ava täpsem otsing