Jaapani Panga viies interventsioon

Tõnis Oja 27. september 2001, 00:00

Jeeni kurss langes eile viimase nädala madalaimale tasemele pärast seda, kui Jaapani Pank müüs viiendat korda viimase 10 päeva jooksul saareriigi valuutat. Jaapani rahandusminister Masajuro Shiokawa kinnitas keskpanga jeenimüüki dollarite ning eurode vastu. Möödunud reedel teatas minister, et soovib näha rahvusvaluutat nõrgemana kui 117 jeeni dollari kohta.

Lisaks Jaapani keskpangale sooritas saareriigi palvel jeeni tugimüüke ka Euroopa Keskpank. Seda juba teist korda.

Interventsioon on Jaapani ainus võimalus hoida jeeni kurss madalal ning selle kaudu toetada eksporti. Keskpank on langetanud baasintressi juba peaaegu nullini. Riigi eelarvedefitsiit on juba kolmandiku võrra suurem kui Jaapani aastane sisemajanduse kogutoodang, mistõttu valitsus ei ole eriti aldis suurendama inimeste tarbimist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing