Lõppvaatus ja Tallinna börsilt lahkumine

Peeter Raidla 27. september 2001, 00:00

Pro Kapital korraldab aktsiatega kauplemise peatamise peale küll ulatusliku sisejuurdluse, mis aga tuvastab, et kõiges olevat süüdi Ilona Saari.

31. juulil kinnitab börsi noteerimiskomisjon börsi juhatuse esimehe Gert Tiivase otsuse ning teatab alustatud järelevalvemenetlusest.

6. augustil korraldab maksuamet koos politseiga läbiotsimise Aivar Pihlaku büroos ning viib kaasa rohkesti dokumente. Pihlak ise puhkab sel ajal Ameerikas ja saabub Eestisse nädala pärast. Algatatakse kriminaalmenetlus.

Advokatuur taunib advokaadibüroos korraldatud läbiotsimist: ehkki Pihlak oli viis aastat tagasi Eesti Advokatuuri liikmete hulgast välja heidetud, oli ta tööl juristina advokaadibüroos Legalia. Nagu on puutumatu advokaat ja talle usaldatud ametisaladused, nii on puutumatud advokaadibüroo ruumid.

Sõnasõda lõpeb sellega, et valitsus kiidab heaks seaduseelnõu, mille kohaselt ei tohi advokaat kuuluda ühegi ettevõtte nõukokku ega juhatusse, v.a advokaadibüroo.

Noteerimiskomisjon arutab aga Pro Kapital Grupiga seonduvat nii 21. kui ka 28. augustil ning langetab karmi otsuse ? lõpetada Pro Kapitali väärtpaberite noteerimine börsil. Otsus jõustub 29. septembril.

20. septembril pikendab Tallinna prokuratuur Pro Kapitali tegevuse põhjal algatatud kriminaalasja uurimist veel nelja kuu võrra. Maksuameti maksupettuste osakond algatas kriminaalasja kaks kuud tagasi.

Harva on ajakirjanduse mõju majandusprotsesside suunajana olulisem olnud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing