Austria parimad veinid

Rein Kasela 28. september 2001, 00:00

Möödunud kolmapäeval ja neljapäeval korraldas Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon kaks veinitutvustust. Lisaks sellele viibib Eestis üks Austria tuntumaid kokki Gottfried Bachler, kes tutvustab siin oma maa köögi saladusi. Siinkohal aga kaks kergemat näidet Austria veinivalikust.

Lenz Moser Selection Grüner Veltliner 2000 Kremstal ? õrnalt kahvatukuldse läikega Austria tuntumast veinisordist valmistatud vein. Aroomis kerkivad esile roheline õun, sidrun, veidi on tunda kollast lille ja rohusust. Maitses kirbe, terasene, mineraalne nüanss. Lisandub värske kollakasroheline õun ja alõt?a. Kerge happega suurepärane aperitiivvein.

Selle veini juurde sobivad hästi värsked salatid, valge kala, hautatud kalaliha, pastad ja pirukad. Serveerida sõltuvalt välistemperatuurist 9?11 °C vahel. Poehind 70 krooni piires. (Eksitavalt sattus selle veini foto ka eelmisesse Puhkepäeva, vabandame ? PP)

Lenz Moser Selection Blauer Zweigelt 2000 Neusiedlersee ? jällegi tehtud Austria oma viinamarjast ?Blauer Zweigelt?, mis on kohapeal väga populaarne.

Noor, sinakaspunase värvusega vein. Aroomis esineb musta ploomi, veidi suitsu, toorest punast kirssi. Maitselt kerge, mahlane, hapuka kirsi ja pehme pargiga. Sobib hästi kohalike toitude, samuti pitsade ja valgete liharoogade kõrvale.

Serveerida 17?19 °C juures, siis sobib hästi ka niisama seltskonnaveinina. Poehind 70 krooni piires.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing