ERSO tähistab

ÄP 28. september 2001, 00:00

Esimene oktoober on rahvusvaheline muusikapäev. Eesti Riiklik Sümfooniaorkester annab sel puhul kontserdi, kus esitab koos kahe tippsolistiga Lepo Sumera ja Béla Bartóki loomingut.

Orkestri ees viibutab dirigendikeppi Cincinnati Sümfooniaorkestri kunstiline juht ja peadirigent Paavo Järvi, praegu üks nõutumaid oma generatsiooni dirigente kogu maailmas. Paralleelselt koostööga paljude maailmakuulsate orkestritega juhatab Järvi regulaarselt ka kodust ERSOt.

Paavo Järvil tähtis roll eesti heliloomingu ettekandjana maailmas: tema repertuaaris on pidevalt Arvo Pärdi, Erkki-Sven Tüüri, Lepo Sumera, Eduard Tubina ja teiste eesti heliloojate teosed.

Muusikapäevakontserdi solistid on Ralf Taal klaveril ja David Geringas Saksamaalt t?ellol. Pianist Taal on saanud mitmeid kodumaiseid ja rahvusvahelisi muusikaauhindu. Ta on soleerinud pea kõikide Eesti orkestrite ees ning pälvinud tähelepanu ka mitmete soolokontsertidega.

Saksa t?ellist Geringas soleeris Sumera ?T?ellokontserdi? nii maailma kui Eesti esiettekandel, ta on teost esitanud nii Paavo Järvi ja Haagi Sümfooniaorkestri kui Arvo Volmeri ja ERSOga. Praegu on ta Lübecki Muusikaülikooli professor, teeb koostööd maailmakuulsate orkestrite ja dirigentidega ning annab soolokontserte. Üheksa aastat tagasi sai Geringas preemia aktiivse osalemise eest nüüdismuusika esitamisel.

 • Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri kontsert rahvusvahelise muusikapäeva tähistamiseks
  Estonia kontserdisaal kl 19
  01.10.
  info: www.erso.ee ,
  piletid Eesti Kontserdi piletikeskusest tel (0) 614 7760 ja Piletipunktist tel (0) 640 0337

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  25. November 2011, 09:11
  Otsi:

  Ava täpsem otsing