Raiskamine

Lauri Jürisoo 28. september 2001, 00:00

Kõnealune noortefilm üritab koolinoorte elu näidata realistlikumalt kui erinevad sarjad. Loo keskmes on Nicole?i (Dunst) ja Carlose (Hernandez) armulugu ? esimene on rikas ja hoolimatu, teine vaene ja püüdlik.

See on väga korralike näitlejatöödega tõsine film, mis kaotab viletsa stsenaariumi tõttu lõpuks oma tõsiseltvõetavuse. Elulähedane draama noortest on üllas idee, aga vaadates tekib küsimusi rohkem, kui neile vastatakse. Näiteks. Miks Carlose ema (Hilaire) ei suvatse ainsa tegelasena kunagi inglise keeles rääkida, kui tema suurimaks sooviks on poega igakülgselt harida, et too ühiskonnas läbi lööks? Miks kõrge moraaliga noor mees nagu Carlos ei tekita kunagi probleemi oma tüdruku litsakast käitumisest?

Seletamata jääb muudki, aga kõige rohkem segabki see, et armulugu jääb täiesti kli?eelisele tasemele. Peategelased kohtuvad, armuvad, neid püütakse lahutada, nad jäävad endile kindlaks... Finaal on üle ootuste imal. Tahan rohkem nüansse!

Filmi kohendati viis korda, enne kui sellele lubati ihaldatud vanusepiirang PG-13. Siin võibki peituda põhjus, miks tulemus nii kohitsetud tundub. Jääb lootus, et materjal, mis välja jäeti, DVD-versioonile ikkagi kaasa pannakse. Siis näeb, kas tulemus äravisatud osa arvelt paraneb.

Ühtlaselt korralikust näiteseltskonnast on meeldejäävaim Dunst. ?Intervjuus vampiiriga? esmakordselt silma jäänud neiu näitab end viimastel aastatel väga erinevates linateostes, nagu ?Süütud enesetapud?, ?Las käia!? ja ?metsik/ilus?, mis näitab, et ta ei karda riske ja võib kujuneda lausa oma põlvkonna üheks esinäitlejaks.

?metsik/ilus?
crazy/beautiful, USA 2001
R: John Stockwell, O: Kirsten Dunst, Jay Hernandez, Bruce Davison, Soledad St. Hilaire jt.
alates 14.09. Kinos Sõprus (BDG)

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing