Tartu meelitab missi ja autodega

Tõnu Tramm 28. september 2001, 00:00

Täna kell 10 uksed avav Tartu Motoshow 2001 on vähemalt uute mudelite osas rikkalikum kui kevadel toimunud Motorex. Kui viimasel osales vaid neli-viis autofirmat, siis Tartus on täpselt nii palju marke puudu. Välja on jäänud vaid Suzuki, Seat, Daewoo, Subaru ja Nissan. Ja kui kolmel viimasel ei oleks nii ehk naa ühtegi tulikuuma mudelit välja panna, siis näiteks Suzuki Liana ja XL7 puudumine on ainus, mis ei lase näitust lugeda täielikult ?komplekteerituks?. Samas ei jää lõunaeestlastel uued Suzukid, Daewood ja Seatid nägemata, kõikide nende markide uudismudelid pannakse välja Zeppelini kaubakeskuse avamisele, mis toimub samuti alates tänasest kuni pühapäevani.

Küll aga on Motoshow?l koguni viis uue sõiduauto Eesti esmaesitlust: Jeep Cherokee, Honda Stream, Volkswagen Bora Variant, Toyota Avensis Verso ja BMW 3-seeria Compact. Kui kahe viimase esimesed isendid on meie teedel juba mõnda aega ringi liikumas ja siin-seal ka ajakirjandusest läbi jooksnud, siis täielikult uuenenud Jeep Cherokee maastur (loe lk 11) ja Honda uus mahtuniversaal Stream said alles sel nädalal Eestis rattad maha, VW Bora Variant vaid veidi aega varem. Laiema avalikkuse ees on need autod aga kõik esmakordselt.

Lisaks tasub ära märkida Fiati uut kaubikut Doblo, mida on korra näidatud hoopis muu suunitlusega näitusel ja Selveri kaubakeskuses, autohuviliste silme alla satub seegi auto esmakordselt. Samuti ?koda Fabia sedaankerega varianti, mis ka alles hiljuti Eestisse müügile jõudis.

Esmakordselt Eestis näidatakse veel tarbesõidukite kilda kuuluvat Kia pikendatud kabiini ja 6 istekohaga väikeveokit K2700, mis peaks olema eriti huvipakkuv sõiduk maarahvale. Selle veoki hind algab juba 199 900 kroonist.

Äripäeva Auto rubriik tutvustab järgnevates numbrites kõiki viit esmaesitletud sõiduautomudelit, tänases lehes teeme aga algust Jeep Cherokeega. Järgmisel nädalal tuleb vaatluse alla Volkswagen Bora Variant, edasi jätkame Honda Streami, BMW 3-seeria Compacti ja Toyota Avensis Versoga.

___________________________________________

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing