Metanool varastati Suigu külas asuvast töökojast

28. september 2001, 08:29

Pärnumaa metanoolitragöödia võis alguse saada Suigu külas asuva endise kolhoosi töökoja territooriumilt, kus AS Baltfett hoidis biodiisli valmistamisest üle jäänud metanoolitünne, mis ära varastati, kirjutab Pärnu Postimees.

Politsei andmetel varastasid kaks Pärnumaa noormeest kümme 200liitrist metanoolivaati ööl vastu 6. septembrit. Kuigi politsei ei soovi kahtlusaluste nimesid ning varguse läbi kannatanud ettevõtte nime ja asukohta täpsustada, on Suigu rahval hästi meeles 15. septembril töökoda piiranud politseinikud, kes Baltfeti territooriumilt kümnete kaupa metanoolitünne ära viisid.

Ka Baltfeti omanik Neeme Tilk ei varja, et politsei kahtlustab ettevõttest metanoolivargust, ja tunnistab, et teda on seetõttu mitmel korral üle kuulatud.

Baltfett kasutas metanooli biodiisli tootmiseks, mida tarvitatakse autokütusena, majade kütmiseks, pesuvahendina ja mitmeks muuks otstarbeks. Metanooli võib Eestist osta vähemalt kümnest kohast hinnaga 3,50-7 krooni liiter, viimane partii pärines Neste Cemicalsilt, selgitas Tilk.

Sinist värvi metanoolitünnid vedelesid töökoja ukse juures ja nende olemasolu kontrolliti tünne üle lugedes. Pärast 15. septembrit, kui politsei Baltfetis läbiotsimise tegi, avastas Tilk hulga tühje tünne.

Tilga sõnul teadsid kõik Baltfeti töötajad, et erimärgistusega tünnides on metanool, mille joomine on eluohtlik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing