Eelarve lubab Rüütlile uhket autot

01. oktoober 2001, 08:06

Kadriorgu kolivat Arnold Rüütlit sõidutab tuleva aasta algusest uus esindusauto, sest kaheksa aastaga ligi 400 000 kilomeetrit läbinud president Lennart Meri S-klassi Mercedes-Benz vahetatakse välja, kirjutab Eesti Päevaleht.

2002. aasta riigieelarve projekt suurendab tänavusega võrreldes presidendi kantselei sõidukite ülalpidamiskulu 800 000 krooni võrra, millest lõviosa neelab uue auto soetamine.

Järgmise riigipea limusiin on kavas hankida kasutusrendi teel. Autoasjatundjate hinnangul on Rüütlil valida mõne väärika Mercedese mudeli, Volvo S80, Audi A8 või 700 seeria BMW vahel, mis annavad presidendi jaoks sobiva mõõdu välja.

Autosid tootvatel tehastel on kombeks pakkuda riigijuhtidele sõidukeid soodustingimustel. Presidendikandidaadina ei osanud Rüütel ühtegi automarki eelistada. ?See on luksuse küsimus, mida ma pole kunagi taga ajanud,? ütles Rüütel augustis ajakirjandusele. Presidendi käsutuses olev masin peaks olema normaalne keskklassi auto, leidis Rüütel.

Kui Rüütel kümmekonna aasta eest ülemnõukogu esimehe ametist lahkus, oli tema kasutada Volvo. Kindlasti on Info-Auto valmis ka seekord presidendile pakkumise tegema, ennustas üks autoekspert.

Presidendi ametihüvede seadus näeb auto ette ka lahkuvale presidendile. Lennart Meri ametiautoks saab üks presidendi kantselei kasutatud Volvo, ütles presidendi pressiesindaja Epp Alatalu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing