Eestiga soovib koostööd teha 9 riiki

01. oktoober 2001, 14:59

Tänasest kolmapäevani esitleb Euroopa Komisjoni Delegatsioon Eestis PHARE 2001 Rahvusliku Programmi raames kavandatavaid projekte ja tutvustab 9 Euroopa Liidu liikmesriigilt laekunud koostööettepanekuid.

PHARE 2001 Eesti Rahvuslik Programm hõlmab seitset twinning-projekti, mis on suunatud põllumajanduse, maksusüsteemi, tööpoliitika, toiduinspektsiooni, looduskaitse ning halduskorraldusega seotud küsimuste arendamisele.

Seitsmele projektile laekus Delegatsiooni 18 twinning-ettepanekut. Oma koostööprojekti esitasid 9 Euroopa Liidu liikmesriiki - Taani, Saksamaa, Soome, Prantsusmaa, Kreeka, Holland, Hispaania, Rootsi ja Suurbritannia. Projektide eesti-poolsed partnerid on põllumajandus- ja majandusministeerium kumbki kahe projektiga ning sotsiaal-, keskkonna ja siseministeerium kõik ühe projektiga.

Twinning- ehk kahepoolsete koostööprojektide süsteemi on loonud Euroopa Komisjon toetamaks kandidaatriike nende ühinemisprotsessis Euroopa Liiduga. Twinning-süsteemi eesmärgiks on kontaktide loomine ja kogemuste vahetamine kandidaat- ning liikmesriikide sarnaste institutsioonide vahel konkreetsete projektide raames.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing