Iraak pakub vene kompaniidele 40 miljardi dollari eest lepinguid

01. oktoober 2001, 14:30

Eile rääkis Iraagi kaubandusminister Mohammed Saleh vene ärimeeste delegatsiooniga kohtumise tulemustest. Vene kompaniidele pakuti 72 projekti üldmaksumusega 40 mld dollarit, kirjutab Kommersant.

Vene äridelegatsiooni eesotsas oli endine kütuse- ja energeetikaminister Juri ?afranik. Iraak pakkus välja 17 nafta- ja gaasitootmise, 15 tööstus-, 14 transpordi- ja side, 11 põllumajandus-, 6 naftakeemia-, 6 elektrienergia väljatöötamise ja 3 tervishoiualast projekti.

Iraagi võimude teatel valiti vene kompaniid välja poliitilistel põhjustel. Venemaa ähvardas juunis ÜRO julgeolekunõukogus panna veto USA ja Suurbritannia poolt väljakäidud plaanile karmistada Iraagi-vastaseid sanktsioone. Nüüd saab Venemaa tänutäheks 40 mld dollari eest lepinguid.

Skeptikute arvates on see raha olemas vaid Iraagi juhtide unelmates, kuna praegu on Iraak võlgu 7 mld dollarit relvastuse ja naftatootmisseadete eest veel N.Liidu aegadest ning ei kiirusta võla kustutamisega.

<#Kommersant=http://www.kommersant.ru/lenta.html?id=22418>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing