Lennufirmad ei taha 13. rida ja 13. istet

01. oktoober 2001, 08:20

Estonian Airi lennukiga Tallinnast Helsingisse lennates on 13. rida olemas, kuid Helsingist New Yorki lennates lõpeb Finnairi lennukitel äriklass viienda istmereaga ja turistide kohad algavad alles 21. reaga, kirjutab SL Õhtuleht.

Estonian Air ebausklike inimestega ei arvesta ja lennukites on 13. istmerida olemas. Sama kinnitab ka teine Eesti suurem lennukompanii ELK Airways. Poola lennufirma LOT ja sakslaste Lufthansa ütlevad, et neil on nii ja naa - sõltuvalt lennuki mudelist on mõnes 13. istmerida ja mõnes mitte. SASi ja Finnairi lennukites 13. istmerida pole.

Lennukitega sageli lendav dirigent Eri Klas kinnitab, et tema küll ei põe, kui peaks lendama 13. kuupäeval ja istuma 13. reas kohal number 13. Samas möönab dirigent, et omaenda tööga seoses pole ta ebausust prii. 'Mul on oma teatud harjutussärgid, ja kui need on kadunud, siis olen väga närvis,' tunnistab maestro.

Eestis lennukipileteid vahendav reisibüroo Mr. Travel on 13. istmerea puudumisega maailmajagudevahelistel lendudel kursis. 'Nii on tavaks kõigil suurtel lennukompaniidel. Mingit pragmaatilist mõtet sellisel numeratsioonil pole, see on puhtalt ebausk,' on klienditeenindajad veendunud.

Wris Toursist kinnitati SL Õhtulehele, et neil pole olnud mitte ühtegi juhust, mil klient oleks muretsenud oma istekoha pärast lennukis või jätnud reisi 13. kuupäeva tõttu ära.

Number 13 on olnud maagilise tähendusega arv ajast aega. Piiblis oli Jeesusel kaksteist apostlit, kuid pühal õhtusöömaajal viibis kolmeteistkümnendana ka Juudas, kellest sai hiljem Kristuse äraandja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing