Paul Varul: võlaõigusseaduse nimi tuleb taastada

01. oktoober 2001, 08:12

Eestis kümne aastaga loodud tsiviilseadustik sai möödunud nädalal Tartus peetud konverentsil kodu- ja välismaa ekspertidelt valdavalt kiitva hinnangu, etteheiteid teenis aga võlaõigusseadusele viimasel hetkel pandud uus nimi ?Lepingute ja lepinguväliste kohustuste seadus?, kirjutab Postimees.

?Konverentsi seltskond arvas üksmeelselt, et see narr ja mõttetult kohmakas pikk pealkiri, mis pealegi on ebatäpne, vajab parandamist ja riigikogult tuleks taotleda seaduse esialgse pealkirja taastamist,? ütles Tartu Ülikooli eraõiguse instituudi juhataja Paul Varul. ?Võlaõigusseadus ise on oma kvaliteedilt võrreldes teiste tsiviilseadustiku osadega väga hea.?

Varuli sõnul oli konverentsi põhiidee saada rahvusvaheline ekspertiis Eestis kümme aastat ettevalmistatud tsiviilseadustikule, mille neli osa (üldosa, pärimisseadus, asjaõigusseadus, perekonnaseadus) on jõustunud ja mille viimase osa, võlaõigusseaduse võttis Riigikogu vastu läinud kolmapäeval.

Välismaa asjatundjad andsid seadustikule positiivse hinnangu, kinnitas Varul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing