Ülo Toomsalu • 2. oktoober 2001 kell 6:32

Maavanemad teenivad haldusreformist lisaraha

Maavanemad teenivad endiselt iga kuu veidi rohkem kui 3000 krooni palgalisa haldusreformi ettevalmistamise eest, mille edukasse lõpetamisse on usu kaotanud mitmed erakonnad ja omavalitsused, kirjutab Postimees.

Mitmete omavalitsusjuhtide ning ka poliitikute imestuse teeninud lisatasu määras kõigile viieteistkümnele maavanemale peaminister Mart Laar tänavu 30. jaanuaril maavanemate enda soovi põhjal.

Haldusterritoriaalse korralduse muutmise ettevalmistamise ja läbiviimisega seotud täiendavate teenistusülesannete täitmise eest on maavanematel selle aasta jooksul ette nähtud lisatasu 3150 krooni kuus ehk 25% 35. palgaastmele vastavast palgamäärast.

Kavandatava reformi järel kaardilt kaduva Sauga vallavanem Vello Tiidermann ei mõistnud, kuidas saab maavanemale lisatasu maksta töö eest, mida ta peaks riigi käepikendusena maakonnas nagunii tegema.

?See on mulle küll uudis, arvasin, et maavanemad teevad seda tööd heast tahtest,? märkis Tiidermann, kes on ühtlasi Pärnumaa Omavalitsuste Liidu haldusterritoriaalse komisjoni esimees.

Ka Järvamaal asuva Oisu vallavolikogu esimees ja riigikogu liige Jaanus Marrandi pidas maavanematele makstavat lisatasu asjatuks kuluks. ?Mina pean seda kommi- või valurahaks, sest paljud maavanematest sattuvad vastuollu omavalitsusjuhtidega,? sõnas ta Järva Teatajale.

Marrandi lisas, et maavalitsuse ametnikel ei tohiks haldusreformiga palju tööd olla, sest peamine koormus langeb siseministeeriumi töötajatele. ?Maavalitsustel on siin täita teisejärguline roll,? lisas ta.

Hetkel kuum