Lohusalu puhkekeskuse ostja põrus läbi

03. oktoober 2001, 17:10

Lohusalu konverentsikeskuse enampakkumise võitnud OÜ Uus Wara, kes kuulub samadele omanikele, kes praegu keskust rendib, osutus maksejõuetuks ja keskus jääb seniks riigile, teatas riigikantselei pressiesindaja Jaanus Rankla.

Rankla sõnul ei ole veel otsustatud, kas keskus pannakse uuesti müüki. Esialgu jääb keskus riigi omandusse, sest on kaetud rendilepinguga ja otsest kahjumit riigile ei too, selgitas ta.

Enampakkumise võitnud OÜ Uus Wara ei suutnud tähtajaks täita enesele enampakkumisel osaledes võetud kirjalikku kohustust tasuda konverentsikeskuse eest 14,08 miljonit krooni. Tulenevalt eeltoodust ning kooskõlas riigivaraseadusega tunnistas riigisekretär kehtetuks käskkirja, millega OÜ Uus Wara tunnistati Lohusalu konverentsikeskuse riigivara enampakkumise võitjaks.

Konverentsikeskuse alghind oli 8 miljonit krooni, OÜ Uus Wara pakkus keskuse eest 14,08 miljonit krooni. OÜ Uus Wara poolt tasutud tagatisraha 800 000 krooni ei tagastata.

Keskust rendib praegu OÜ Delikaat, mis kuulub samadele omanikele, kes soovisid Uus Wara kaudu keskust osta. Delikaati juhib Andres Eesmaa, kunagine Hoiupanga Liisingu juht ja kunagine Finest Hotel Grupi üks juhte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing