Tartu võimutüli läks uuele ringile

03. oktoober 2001, 08:19

Reformierakonna Tartu piirkonna juhatus on solvunud Isamaaliidu ettepaneku peale, et koalitsioonipartnerid peaksid kooskõlastama ka linnavalitsuse otsused, ning kavatseb esitada Isamaaliidule omapoolsed tingimused võimuliidu püsimiseks, kirjutab Postimees.

Isamaaliidu Tartu piirkonna juhatus esitas esmaspäeval Reformierakonnale Tartu senise võimuliidu jätkamise tingimuseks, et edaspidi kujundab kumbki erakond kavandatavate otsuste osas oma seisukoha ning vastavad otsused tehakse linnavalitsuses või -volikogus vaid siis, kui sellega on nõus mõlemad partnerid.

?Meid häirib see, et Isamaaliidu kava järgi hakkaks linnavalitsuse eest otsustama keegi teine kuskil tagatubades,? ütles Reformierakonna Tartu piirkonna esimees, Tartu linnapea Andrus Ansip. ?Võim peab olema ikka nende käes, kelle rahvas on valinud. Otsused peavad olema avalikud.?

Täna koguneb Isamaaliidu ettepanekuid arutama Reformierakonna Tartu piirkonna juhatus. Ansip kinnitas, et kindlasti ei ütle Reformierakond, kas erakond on nõus Tartu võimukoalitsioonis jätkama või mitte, vaid teeb Isamaaliidule teatavaks omapoolsed tingimused.

Tingimuste sisu ei soovinud Ansip veel avalikustada, kuid möönis, et kuna linnavolikogu 18. oktoobri istungiks peab olema selge, kes kuulub koalitsiooni, kes mitte, tuleb Isamaaliidul Reformierakonnale vastus anda hiljemalt järgmise nädala neljapäevaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing