Lennupiletite hinnad tõusid

ÄP Online 04. oktoober 2001, 00:00

Made selgitusel võib liinil kehtida rohkem kui 10 hinnaklassi, hinnamuutuse näitena on toodud edasi-tagasi äriklassi hind ja edasi-tagasi turistiklassi hind.

Estonian Airi juhatuse poolt eile nõukogule esitatud materjalidest selgus, et kolm päeva, mil lennufirma oma lennukid seisid, tõid ettevõttele täiendavaid kulusid 2,5 miljoni krooni eest.

Estonian Airi asepresidendi Erki Urva sõnul oleks kahju olnud kaks korda nii suur, kui omanikfirma Maersk Air poleks oma lennukeid kasutada andnud.

Lennupileti hindade 3?5 protsendi suurust tõusu põhjendas Urva kindlustuskoormuse seitsmekordse suurenemisega ja terrorismivastase kindlustuse koguni 200kordse kallinemisega. Kui varem tuli lennufirmal aastas tasuda kindlustuse eest 150 000 USA dollarit, siis nüüd on see summa 1,2 miljonit dollarit.

Mis edasi saab ja kas kindlustustariifid veel tõusevad, ei osanud Urva prognoosida, kuid ütles, et kõigeks tuleb valmis olla. Ta lubas, et lennufirma teeb kõik endast oleneva, et uut hinnatõusu niipea ei tuleks. ?Vastupidi, kavatseme teha sooduskampaaniaid, et reisijaid mitte kaotada,? ütles ta.

Eelmise nädala teate kohaselt pidi Estonian Air eile kogunema hädaistungile, et arutada firma tegevuse jätkamist, kuid kuna vahepeal leiti puudu olnud kindlustuskate ja lennud jätkuvad, toimus koosolek rahulikus õhkkonnas, ütles firma asepresident Erki Urva.

Riigiesindajaist nõukogu liikmetele panid lennufirma teised nõukogu liikmed südamele, et riik peab valmis olema analoogilise kriisiolukorra lahendamiseks, ükskõik millist eluvaldkonda see puudutab. ?Riik peab hoolitsema oma strateegilise infrastruktuuri eest ka siis, kui see on seotud erafirmaga,? lausus Urva.

Kuna hädaolukorrast õnnestus tänu kindlustusfirmade abile kiiresti välja tulla, loodab Urva lõpetada käimaoleva majandusaasta siiski kasumiga. Varem loodetud 10?15 miljonist tuleb aga kasuminumber nüüd tõenäoliselt mõnevõrra väiksem, tunnistas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing