Ülo Toomsalu • 3. oktoober 2001 kell 6:07

Põhjaväila maatehing tunnistati linnale kahjulikuks

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjon tunnistas kolme aasta tagused Põhjaväila maatehingud linnale kahjulikuks ning soovitas linnavalitsusel vaidlustada maatehingud kohtus, kirjutab Eesti Päevaleht.

Volikogu revisjonikomisjoni esimees Jaana Padrik ütles, et Ivi Eenmaa juhitud linnavalitsus oleks kolm aastat tagasi saanud ära hoida Põhjaväila alla jäävate kruntide kättemängimist ehitusfirmale Rand ja Tuulberg, kuid talitas pealiskaudselt ja dokumentidesse süvenemata.

?Linnavalitsusel olnuks pisutki rohkem dokumente kontrollides võimalus maad enda valdusesse saada, kuid millegipärast jäeti see tegemata,? lausus Padrik. Tema sõnul andis linnavalitsus ehitusfirmale õiguse maa ostuõigusega erastada seetõttu, et firmale kuulus kruntidel olev raudtee.

?Samas ei vaevunud keegi kontrollima seda, et tegelikult polnud Eesti Raudtee nõukogu neil kruntidel raudtee müümist ehitusfirmale veel kinnitanud,? sõnas Padrik. Tema sõnul oli linnavalitsuses toimunud arutelu vaid formaalne ja pealiskaudne.

?Otsus võeti vastu linna arenguhuvisid arvestamata,? kinnitas Padrik.

Septembris andis linnavalitsus kaitsepolitsei uurida, kas maatehingute puhul pole mõni tehingutega seotud ametiisik ametiseisundit kuritarvitanud.

Hetkel kuum