Ülo Toomsalu • 3 oktoober 2001

Viljandi politseikomissar jääb surmaavariis süüdi

Viljandimaal jalgratturi surnuks sõitnud purjus politseikomissar Ants Pajumägi on avariis süüdi, leidis õnnetusest tehtud põhjalik liiklusekspertiis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Esmaspäeval Tallinnast kohtuekspertiisi ja kriminalistikakeskusest Pärnu politseisse jõudnud ekspertiisakt annab avarii põhjustaja kohta kindla hinnangu, ütles Pärnu uurimistalituse juhtivinspektor Marika Kadaja.

Kuigi politsei keeldus eile ekspertiisiakti järeldust avaldamast põhjendusega, et seda saab teha ainult järgmisel nädalal õppepuhkuselt naasev uurija, leidsid eksperdid Eesti Päevalehe andmeil, et Pajumägi on avariis süüdi.

Pajumägi kaldus 16. juuli õhtul Viljandi-Tartu maanteel Viljandi suunas tööle sõites vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku triatloniks treeninud jalgratturi Erki Annokiga (20). Noormees suri saadud vigastustesse haiglas.

Viljandi politseis korrakaitseosakonna komissarina töötanud Pajumägil tuvastati avariijärgselt 1,1 promilline alkoholijoove, misjärel politseiameti peadirektor Harry Tuul mehe viimase omal palvel ametist vabastas.

Kuna surmaga lõppenud avarii kohta algatati kriminaalmenetlus, ei trahvinud politsei Pajumäge auto joobes juhtimise eest ega võtnud mehelt ka juhilubasid. ?Need küsimused otsustatakse kohtus,? ütles Viljandi politsei pressiesindaja Agu Lall.

Kriminaalkoodeksi kohaselt ähvardab Pajumäge süüdimõistmisel maksimaalselt viis aastat vanglat või kolmeks aastaks juhilubadest ilmajäämine.

Hetkel kuum