Suprema: keskmiselt kestab ettevõtte müük 16-24 nädalat

04. oktoober 2001, 13:07

Ettevõtte müügiprotsessi saab jagada kolme faasi, kusjuures lõppfaasist olulisemad on firma müümise juures ettevalmistusfaas ning müügifaas, ütles Suprema investeerimispanganduse osakonna direktor Henrik Igasta.

Tema sõnul kestab ettevõtte müük keskmiselt 16-24 nädalat, millest 4-8 nädalat on ettevalmistusperiood, 9-12 nädalat kulub müügifaasile ning 3-4 nädalat jääb ostu-myygiprotsessi lõppfaasile.

'Müügifaasis on olulised distsipliin ja koordineeritus ning see, et kogu müüdava ettevõtte kohta käiv info peaks olema kiiresti kättesaadav. Kui ostja on niiöelda soojaks räägitud, ei tohi tekkida põhjendamatut pausi, mis langetab teise poole ostuhuvi,' rääkis Igasta.

Lõpufaasi puhul rõhutas Igasta, et ei tohi arvata, et kuigi ostja on olemas, ei tähenda see tehingu lõppemist. 'Lõplik läbirääkimine ning kokkulepped hinna ja maksetingimuste osas toimub pärast seda, kui ostjaon teinud auditi,' ütles Igasta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing