Raimo Ülavere • 4. oktoober 2001 kell 6:37

Ettevõtlusliidud pöördusid Riigikogu poole loteriiseadust taunides

Eile andsid neli ettevõtlusliitu Riigikogu majanduskomisjonile üle ühispöördumise, kus taunivad loteriiseaduse eelnõu tarbijamänge keelavaid või täiendavalt maksustatavaid seadusesätteid, teatasid liidud pressiteates.

Tubakatootjate Eesti Assotsiatsiooni esimehe Urmas Silmani sõnul on Riigikogu menetlusse suunatud loteriiseaduse eelnõu § 6 selgelt diskrimineeriva iseloomuga. Selles paragrahvis käsitletakse kaubanduslikke tarbijamänge võrdsetel alustel klassikaliste loteriidega.

Loteriiseaduse eelnõu § 6 kohaselt keelustataks tarbijamängud alkoholi, tubaka või ravimite müügi edendamiseks. Samuti maksustataks Loteriiseaduse ja hasartmängumaksu seaduse eelnõude kohaselt kaubanduslike tarbijamängude korraldamine täiendavalt 25 ? 31 protsendilise tulumaksu määraga.

Ühispöördumises teevad neli ettevõtlusliitu ettepaneku jätta loteriiseaduse eelnõust § 6 praeguses redaktsiooni tervikuna välja.

Ühisavalduse esitasid Eesti Kaupmeeste Liidu, Eesti Reklaamiagentuuride Liidu, Eesti Toiduainetööstuse Liidu ja Tubakatootjate Eesti Assotsiatsiooni esindajad.

Hetkel kuum