Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kevadet otsimas

  Akna taga lõõtsub sügisene tuul ja sabistab vihma. Mõte liigub vägisi kevade poole. Ongi paras aeg tutvuda maadega, kus viinamarjakasvatajad valmistuvad kevadisteks toiminguteks.
  Argentinas Mendoza piirkonnas 800?1100 meetri kõrgusel kasvanud marjadest on veinimeistrid osanud valmistada suurepäraseid veine. Enamik neist veinidest on prantsusepärased, sest veinimeistrite juhendajaks on prantsuse veinispetsialist Michel Rolland. Hiljuti külastas Mendoza piirkonna veinifirma Trapiche esindaja ja üks firma asutaja järeltulijatest Claudia Benegas ka Tallinna.
  Trapiche Chardonnay 2000 Mendoza ? Tupungato mäeoru põldudelt korjatud marjadest vein on kerge roheka varjundiga läikivkollast tooni. Aroomis tunda küpset õuna, tugevat vanilli ja võisust. Veidi eraldub happest tingitud värskust ning eksootilisi lilli. Maitses tuntav rasvasus, vanill, võisus ja vürts. Selline vein sobib hästi tugeva kreemise kastmega punase kala või kanaprae kõrvale. Aperitiiviks liiga jõuline. Serveerida 11?12 °C juures. Poehind 110 krooni piires.
  Trapiche Malbec 1999 Mendoza ? valminud Argentinas väga levinud ?Malbeci? viinamarjadest, mis pärinevad põhiliselt Maipu oru põldudelt.
  Vein on põneva küpse kirsipunase värvusega, jõudnud küpseda ka veidi aega pudelis. Aroomis eraldub esiteks vürtsikat ploomi ning kirssi. Veidi aja pärast lisandub eksootiliste puuviljade ning trühvli ja naha nüanss.
  Maitses tunda mõnusat vürtsikust, ploomi, kirssi, punaseid marju ning ka kerget nahale omast animaalsust. Järelmaitse mõnusalt vürtsine ning kerge pargiga.
  Mõnus seltskonnavein, mille avanemine pärast klaasi valamist vajab kannatust. Küpse sealiha, vürtsikama pitsa, vorstilõikude ning kestmiselt tugeva juustu vein. Serveerida 17?18 °C juures. Poehind 110 krooni piires.
  Trapiche Cabernet Sauvignon Oak Cask 1997 Mendoza ? Maipu oru viinamarjadest kääritatud sügava punase värvusega küps vein. Valmib sõltuvalt aastast 9 kuni 12 kuud põhiliselt Prantsuse tammest vaatides. Selle veini puhul on tunda prantslase Michel Rollandi kätt.
  Tavaliselt on Argentina ?Cabernet Sauvignoni? marjadest veinid tugeva marjakeedise aroomi ja maitsega. Siin võimutsevad nii aroomis kui maitses must sõstar, seeder, must kirss ja jõhvikas. Täidlane, mõõduka pargi ning pika järelmaitsega, milles võib tunda kerget tubaka ja suitsu nüanssi.
  Sobib õhtusele tugitooli-veininautijale. Hästi küpsenud punase liha, lambaliha, mitmekesise puuviljade ja juurviljade garneeringu ja pehmete juustude kõrvale. Serveerida 17?18 °C juures. Poehind 158 krooni piires.
  Autor: Rein Kasela
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Teflonametnik, kel jäigi vastutus võtmata
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Sõda pani Stora Enso Eestis pea ületamatu väljakutse ette Ettevõttel rekordiline aasta
Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu pidi mullu rekordilise aasta teinud Stora Enso Eesti leidma Näpi tehases asenduse 60 protsendile toormele, mis seni tuli idapiiri tagant.
Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu pidi mullu rekordilise aasta teinud Stora Enso Eesti leidma Näpi tehases asenduse 60 protsendile toormele, mis seni tuli idapiiri tagant.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.