Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Suitsuräimekokteil päevalõpu menüüsse
Pakutav retsept põhineb lihtsatel kodumaistel toiduainetel, mida on pärast tööd võimalik soetada pea igast linna- või maakauplusest.
Isutekitavaks koostisosaks on suitsuräim, mida tõenäoliselt väga tihti koduköögis ei tarvitata.
Kui üheks pereliikmeks juhtub olema kass, on tore võimalus sedapuhku temaga toidulauda jagada ning suitsuräime ülejäägid ei lähe kaotsi, vaid võetakse tänuga vastu.
Väga maitsev on ainuüksi kurgitükikeste ja majoneesi segu, mida sobib serveerida eraldi salatina koduste kala- ja muude prae- ja eelroogade kõrvale.
Samuti võib retseptis toodud komponente soovi korral vahetada või juurde lisada, ehitada salat üles, kasutades oma lemmiktoidu- ja maitseaineid.
Näiteks võib röstsaia asemel kokteili aluseks olla riisipadjake, salati sekka lisada õunu, sibulat või midagi muud suupärast. Et kate varjab kokteili sisu, tekib söömisel väike üllatusmoment, mis ei kahane järgmiselgi korral salatit teise sisuga serveerides.