• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: aktsiaturgudel sai jõud taas otsa

  USA turud, mis eile päeva teisel poolel põlvest nõrgaks vajusid, on Euroopa turud täna taas mõõduka languseni viinud.

  See, et ettevõtetel ei lähe nii hästi kui mõni aeg tagasi prognoositi, on saanud taas tunnistust, nüüd siis autotootja Fiat kasumihoiatuse näol.
  Täna pärastlõunal oodatakse negatiivseid tulevikukommentaare aga ka Sun Microsystemilt, kes teatas eile õhtul, et tal on täna midagi rahvale öelda.
  Tugevapõhjalisemad uudised Telia võimalikust huvist Sonera Baltikumi telekomide osaluse vastu vedasid spekulatiivse ostusurve toel Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia kohalikul turul eile enam kui 8% üles. Aktsia sulgus 59 kroonil ehk kõrgeimal tasemel pärast selle aasta 8. augustit.
  Uudisteagentuuri Dow Jonesiga maailmapressi jõudnud uudis, et Telia võib kahe nädala jooksul Soneralt ära osta Baltikumi telekomiosalused, millest mõjukaimaks peetakse hetkel Eesti Telekomi, lõi eile üles ka Eesti Telekomi aktsia käibe, mis kosus viimase paari kuu kõrgeima 12 mln kroonini.
  Mõningal määral võib arvata, et tegemist oli kohaliku spekulatiivse ostuhuviga. Panused tehakse peamiselt sellele, et lisaks Eesti Telekomi osaluse ostmisele Soneralt on Telia peamine eesmärk saada enda kätte ikkagi Eesti telekomisektori ettevõtte aktsiate kontrollpakk.
  Sel puhul tuleks aga teha väikeaktsionäridele ostupakkumine, mis võiks praeguste hinnangute puhul olla keskmiselt kuskilt 100 krooni aktsia kohta ehk ligi 70% enam praegusest aktsia turuhinnast.
  Siiski arvaks pigem, et täna Eesti Telekomi aktsia enam tõusta ei jõua.
  Viimase päeva jooksul maailma helgemate silmadega nägevate välisbörside kõrval oli suhteliselt tore päev ka teiste Tallinna börsi aktsiate jaoks.
  Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia sulgus viimase kolme nädala kõrgeimail 141,75 krooni tasemel ehk 1,4% kõrgeimal kui kolmapäeval.
  Norma <GR#EE.NORMA> aktsia kosus 3,6%, tasemeni 46,40 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sõõrumaa vaidlushimulisest Oliver Kruudast: nimetan seda sadomasoks
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.