Rünnak võib tuua kergendust USA majanduse väljavaadete suhtes

08. oktoober 2001, 12:46

USA ja Suurbritannia rünnak Afganistani pihta võib tuua endaga kaasa mõningat kergendust USA majandusväljavaadete suhtes, ehkki ülejäänud maailma kohta on rünnaku mõju raske hinnata, teatab uudisteagentuur Reuters.

Juhul kui on selgeid märke edust, võib rünnak tuua kaasa usalduse kasvamist majanduse tuleviku suhtes, võtab agentuur kokku analüütikute hinnangud. 'Ootamine on hullem' lausus uudisteagentuurile Hollandi analüütik Joel Naroff.

Mõned ameeriklased on ärevad võimalike kättemaksuaktsioonide suhtes, kuid on kindlad, et rünnakut saadab edu.

Analüütikute hinnangul on kümmekond aastat tagasi toimunud Lahesõda pretsedent, mis näitas, et 'kõige rohkem avaldab majandusele ja aktsiaturgudele mitteteadmine selle kohta mis hakkab juhtuma', sõnas Wells Fargo panga analüütik Sung Won Sohn. Tõsi, kergendus saab olema lühiajaline kui selgub, et 'sõjaline operatsioon kulgeb aeglasemalt ja ei lähe nii libedalt, kui see oli lahesõja ajal', ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing