Toivo Asmer: elektri hind Läänemaal ei tohi erineda ülejäänud Eestist

08. oktoober 2001, 13:03

Täna kohtus regionaalminister Toivo Asmer Haapsalu linnavolikogu esimehe ja Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Andres Lipstokiga, kohtumisel arutati peamise teemana elektrihinna erinevust Läänemaal ja mujal Eestis.

<pilt#ToivoAsmer.jpg#Regionaalminister Toivo Asmer#150#240#0> Haapsalu linnavolikogu esimees ja Riigikogu majanduskomisjoni esimees Andres Lipstok sõnas, et selline hinnatõus seab Läänemaa ettevõtjad ja elanikud ebavõrdsesse olukorda võrreldes muu Eestiga.

Regionaalminister Toivo Asmer sõnas kohtumisest kokkuvõtet tehes, et Läänemaa inimeste mure on täiesti mõistetav ning Läänemaa elektrienergia hinnaprobleemid on ka valitsuskabinetis mitmel korral arutlusel olnud.

'Valitsuskabinet on seda arutanud nüüd juba kolmel korral ning teinud ka Eesti Energiale ettepaneku jõuda kokkuleppele Fortumiga, et elektrienergia hind oleks ühtne üle kogu Eesti. Eesti Energia nõukogu, mis loomulikult seisab hea ettevõtte käekäigu eest, seda otsust ei toetanud. Hetkel näen küll peamise võimalusena seda, kui rahandusminister ja majandusminister annavad enda poolt määratud nõukogu liikmetele konkreetsed suunised, mis lubavad Fortumiga kokkuleppeid sõlmida. Kui kokkulepet lähipäevadel ei saavutata, pean regionaalministrina vajalikuks pöördumist rahandusministri poole abi andmiseks' märkis Toivo Asmer.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing