• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestimaa sakslaste selts protesteerib oma nime kasutamise vastu ajakirjanduses

  Eestimaa sakslaste seltsi esinaine Erika Weberi teatel ei ole nende selts kuidagi seotud hiljuti tolli poolt sertifikaadi puudumise tõttu konfiskeeritud toiduabisaadetisega, ehkki selle loo peategelane on seltsi Tallinna osakonna liige.

  ?Igal pool oli mainitud Eestimaa Sakslaste Selts. Seltsi liikmed olid ebameeldivalt üllatanud, et sellega järjekordselt tegeles Peter Bader, Tallinna Seltsi realiige,? lausus Weber.
  Kuna Eestimaa Sakslaste Seltsil (ESS) ja Tallinna Sakslaste Seltsil pole selle humanitaarabiga mingisugust pistmist, see ei olnud mõeldud seltside liikmetele, soovime teatada järgmist: Eestimaa Sakslaste Selts ei ole volitanud Tallinna Seltsi liiget Peter Baderit tegelema tema isiklikul initsiatiivil hangitud humanitaarabiga Saksamaalt ja esineda ESS nimel, kinnitas Weber.
  Eelmisel nädalal ja selle nädala alguses teatas Delfi ja mõni raadiokanal, et Eesti toll ei lasknud üle piiri osa Saksamaalt pärit humanitaarabist, kuna toiduained olid ostetud tavalistest poodidest ja neil polnud sertifikaati. Toll konfiskeeris konteneri, milles oli kohv, shokolaad ja pakisupid.
  Ütlusi andis selle juhtumiga seoses Peter Bader, kes tituleeris end sakslaste Baltimaade sektsiooni juhiks.
  Erika Weberi kinnitusel tegelikult sellenimelist asutust ESSi koosseisus ei ole.
  Eestis on ligi 900 saksa rahvusest elanikku, nende hulgast 69 baltisakslast. ?Võite ise arvata, kellele olid need humanitaarabiga konteinerid mõeldud,? lisas Weber. Kõik need baltisakslased kuuluvad oma elukoha järgi sakslaste seltsi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.