Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestimaa sakslaste selts protesteerib oma nime kasutamise vastu ajakirjanduses

  Eestimaa sakslaste seltsi esinaine Erika Weberi teatel ei ole nende selts kuidagi seotud hiljuti tolli poolt sertifikaadi puudumise tõttu konfiskeeritud toiduabisaadetisega, ehkki selle loo peategelane on seltsi Tallinna osakonna liige.

  ?Igal pool oli mainitud Eestimaa Sakslaste Selts. Seltsi liikmed olid ebameeldivalt üllatanud, et sellega järjekordselt tegeles Peter Bader, Tallinna Seltsi realiige,? lausus Weber.
  Kuna Eestimaa Sakslaste Seltsil (ESS) ja Tallinna Sakslaste Seltsil pole selle humanitaarabiga mingisugust pistmist, see ei olnud mõeldud seltside liikmetele, soovime teatada järgmist: Eestimaa Sakslaste Selts ei ole volitanud Tallinna Seltsi liiget Peter Baderit tegelema tema isiklikul initsiatiivil hangitud humanitaarabiga Saksamaalt ja esineda ESS nimel, kinnitas Weber.
  Eelmisel nädalal ja selle nädala alguses teatas Delfi ja mõni raadiokanal, et Eesti toll ei lasknud üle piiri osa Saksamaalt pärit humanitaarabist, kuna toiduained olid ostetud tavalistest poodidest ja neil polnud sertifikaati. Toll konfiskeeris konteneri, milles oli kohv, shokolaad ja pakisupid.
  Ütlusi andis selle juhtumiga seoses Peter Bader, kes tituleeris end sakslaste Baltimaade sektsiooni juhiks.
  Erika Weberi kinnitusel tegelikult sellenimelist asutust ESSi koosseisus ei ole.
  Eestis on ligi 900 saksa rahvusest elanikku, nende hulgast 69 baltisakslast. ?Võite ise arvata, kellele olid need humanitaarabiga konteinerid mõeldud,? lisas Weber. Kõik need baltisakslased kuuluvad oma elukoha järgi sakslaste seltsi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.