Ülo Toomsalu • 9. oktoober 2001 kell 5:42

Läti Parekss Banka valmistub Eesti filiaali avamiseks

Pangainspektsioon registreeris eile Parekss Banka esinduse Tallinnas, millega võib Läti suurim kommertspank valmistada ette filiaali avamist Eestis, kirjutab Postimees.

Parekssi esinduse registreerimine Tallinnas annab Eesti Panga avalike suhete nõuniku Janno Tootsi kinnitusel pangale võimaluse nõustada oma Eestis tegutsevaid kliente ning koguda infot siinse turu kohta. Kinnitamata andmetel tegutseb Eesti turul sadu Läti ettevõtteid.

Parekss on Postimehe andmetel kinnitanud, et kaalub filiaali avamist Eestis. Ühispanga analüüsidivisjoni direktori Sven Kunsingu hinnangul uurib kommertspanga esindus siin eeskätt filiaali avamise võimalusi ja mõttekust. ?Mulle isiklikult tundub, et Läti pangandusturg on pisut vähem arenenud kui Eesti oma ja neil on siin kohalike pankadega päris keeruline konkureerida.?

Kunsingu kinnitusel on Parekssil kindlasti Lätis kliente, kes tahaksid ka Eestis tegutsedes oma pangaga asju ajada. ?Samas on Hansapank teinud juba Läti ja Eesti turul tubli töö ära ja nad teenindavad Läti kliente mõlemas riigis piisavalt hästi. Samuti teeb Ühispank koostööd SEBi Läti panga Unibankaga. Usun, et Parekssil tekiks siin konkureerimisega probleeme,? lausus Kunsing.

Hetkel kuum