Ülo Toomsalu • 10. oktoober 2001 kell 7:06

Ekspankur ostis kahe miljoni eest 50 Saku Suurhalli tooli

Hoiupanga eksjuht Aare Kilp maksis 1 875 000 krooni ja sai Saku Suurhallis 50 vipitooli omanikuks. Kilp on veendunud, et tegi hea investeeringu ja tooliost tasub end ära juba 3-4 aastaga, kirjutab SL Õhtuleht.

?Kindlasti mõjutas ostu Eurovision. Kui saab teatavaks, kui palju pileteid läheb vabamüüki, võib nõudlus istekohtadele veelgi kasvada,? ennustab Saku Suurhalli juhatuse esimees Jaanus Vihandi. 37 500 krooni maksvaid vipitoole on 700, müüdud on neid juba üle 300.

Äsja viiekümne tooli eest ligi kaks miljonit krooni välja käinud Hoiupanga eksjuht, praegu firma Norgard aktsionär Aare Kilp kinnitab, et investeering tasub end 3-4 aastaga.

Kilp maksis 1 875 000 krooni, osa rahast ta laenas. ?Kui pakkumine tehti, käisin vaatamas ja mõtlesin, et ei osta. Järele mõeldes otsustasin ümber,? räägib Kilp. Ta toob näiteks Lord of Dance?i esinemise, mille pealt hoiab kokku 400 krooni, sest vipitooli omanikud pääsevad sisse odavate seisupiletitega - kõige odavam pilet maksab 250, kalleim 700 krooni. Vipitoolide omanik võib ostetud istekohti välja rentida ja lähemal ajal on selleks parim võimalus Eurovisioni lauluvõistlus.

Kilp loodab ka ise vähemalt korra kuus mõnel kontserdil käia, ülejäänud kohad paneb aga raha teenima.

Soomes Hartwall Arenal on levinud skeem, et on ostetud rohkem toole, mis siis hooajaks välja renditakse. Investeering on tõepoolest hea, sest kui pank annab 10 protsenti intressi ja see on hea, siis toolide väljarentimine annab kasumit 20 protsenti aastas.

Loo?ide ja vipitoolide omanikele on Eurovisioni lauluvõistluse vaatamine tagatud. ?Nad saavad kindlasti pileti osta, teiste puhul pole see aga kindel,? ütleb Jaanus Vihandi.

Hetkel kuum