Saku tubli müük kergitas aktsiat

Raivo Sormunen 11. oktoober 2001, 00:00

Eile oli Tallinna börsil selline meeleolu nagu poleks seal viimaste nädalate jooksul mingisugust rapsimist ja aktiivsust olnudki. Aktsiatega kaubeldi vaikselt ning hinnad liikusid peale Saku Õlletehase aktsia mõõdukalt allapoole.

Nagu head uudist ette aimates läks Saku Õlletehase aktsia eile ennelõunal tõusule. Päeva lõpuks oli aktsia juba 58 kroonil ehk 2,2 kõrgemal kui päev varem.

Aktsia tõusuks andis põhjust tund enne börsi sulgemist tulnud uudis, kus õlletööstur teatas kolmanda kvartali korralikest müügitulemustest ning oma turuosa kasvamisest taas maagilise 50 piirini.

Kuna esimene poolaasta oli kogu õlleturu kui ka Saku Õlletehase jaoks kehvapoolne võib olukorra muutumise tõttu loota, et investeerimisfondid ja pangad kes senini pidasid õlletootja aktsiasse investeerimist praegusel hinnatasemel küllalt mõttetuks, kergitavad aktsia väljavaateid.

Eesti Telekomi aktsia tegi eile paari nädala igavaima etteaste. Kui päeva esimesel poolel tundus, et senini tugevat volatiilsust üles näidanud aktsia ei suuda oma kohalt liikudagi, siis päeva teisel poolel pööras aktsia kergelt miinusesse, lõpetades 1,2 madalamal kui päev varem ehk hinnatasemel 59,50 krooni. Tundub, et kes on tahtnud aktsiat osta, see on seda teinud ja vastupidi.

Praegu investorid lihtsalt istuvad ja ootavad uusi teateid Telia võimaliku Baltikumi invasiooni osas kui ka ettevõte järgmisel neljapäeval avaldatavat kolmanda kvartali majandustulemusi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing