10. oktoober 2001 kell 22:00

Sonera osaluste väärtus katab vaid poole võlast

Sonera tahab alandada võla 39 miljardile kroonile. Kui telekomiaktsiate väärtus ei kasva, siis tuleb tal paratamatult hakata müüma oma välisosalusi. Praeguse kursi järgi saaks Sonera talle kuuluvate Deutsche Telekomi aktsiate eest 11,2 miljardit krooni, Turkcelli aktsiate eest 8,8 miljardit ning Balti riikide ja Venemaa telekomifirmade osaluse eest samuti 8,8 miljardit krooni.

Kõigele vaatamata on analüütikud Sonera suhtes lootusrikkad. Tänu väga kindlale positsioonile koduturul arvavad nad, et esialgu piisaks Sonerale Deutsche Telekomi aktsiate müügist.

Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutas eile, et Sonera koondab kulude kokkuhoiu eesmärgil 500 töötajat. Teist niisama palju töökohti kaob siis, kui tähtajalised töölepingud lõpevad ning neid enam ei pikendata. Üle poole koondatavatest töötajatest ? 280 töötajat, töötab Helsingi piirkonnas.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum