• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uue käibemaksuseadusega muutub senisest kasulikumaks auto kapitalirent

  KPMG Estonia maksukonsultant Kadri Arula ütles Äripäeva tänasel käibemaksuseminaril, et autodega seotud tehingutes uue käibemaksuseaduse kohaselt on mitmeid uusi nüansse, mida seadusandja polegi kõiki otseselt silmas pidanud.

  Oluline muutus on, et edaspidi saab ka kapitalirendi puhul tööks soetatud sõiduautodelt kaks kolmandikku käibemaksu maha arvata. Seni sai käibemaksu maha arvata vaid kasutusrendilt.
  Uus mõiste seaduses on sisendkäibemaks. Kõigepealt tuleb selgeks teha, kas ettevõttel on soetamisel sõidu- või mittesõiduauto. Mitte-sõiduautode loetelu on ühes teede- ja sideministeeriumi määruses, mitte käibemaksuseaduses, rääkis Arula. Näiteks maasturid võivad olla nii sõiduautode- kui mitte-sõiduautode klassis.
  Autod, mis pole sõiduautod, nende soetamisel saab käibemaksu tagasi arvestada vaid ühe kriteeriumi järgi: nad peavad olema kasutusel ettevõtluses. Muud piirangud puuduvad.
  Kui on tegemist sõiduautoga, peab vaatama, kuidas ettevõte selle auto on saanud, kas kasutus- või kapitalirendile või soetanud, rääkis Arula.
  Kasutusrendi puhul piirang käibemaksu mahaarvamisel puudub. Mootorikütuse puhul saab kasutusrendi puhul sisendkäibemaksust maha arvata kaks kolmandikku uuest aastast.
  Kui on tegemist kapitalirendi sõiduautodega, kui need on ettevõtluses kasutatavad, saab sisendkäibemaksust maha arvata kaks kolmandikku. 'See on peamine eelis senikehtiva käibemaksuseadusega,' lisas Arula. Seni sel puhul ei saanud käibemaksu maha arvata. Ka kapitalirendi puhul on võimalik kütuse ostmisel maha arvata kaks kolmandikku sisendkäibemaksust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Analüüsifirma: Pelotoni aktsia on väärt null dollarit
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Rapla rahvas on uue Risti Kaubanduskeskuse juba hästi omaks võtnud
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Nike väljub täielikult Venemaalt
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.