Tõnis Oja • 11. oktoober 2001 kell 22:00

Dollar kerkis kuu kõrgeimale tasemele

Dollari kurss kerkis eile euro suhtes terrorirünnaku järgse perioodi kõrgeimale tasemele tänu aktsiahindade rallile Wall Streetil ning investorite optimismile, et USA majandus hakkab lähiajal toibuma.

S&P 500 indeks kerkis esimeste kauplemistundidega esimest korda terrorirünnaku eelse perioodi tasmele. Turuosalised spekuleerisid ka uudistel, et Osama bin Laden, keda peetakse rünnaku põhiarhitektiks on sisuliselt juba alla andnud.

?Dollari kurss peegeldab arvamust, et USA sõjalised rünnakud kulgevad hästi? ja majandus tõuseb peagi taas jalgadele, lausus uudisteagentuurile Bloomberg investeerimispanga UBS Warburg valuutturgude peastrateeg Jeremy Fand. Tema grupp soovitas eile oma klientidel müüa eurosid dollarite vastu.

Dollari kurss kerkis eile pärastlõunal korraks 0,8992 euroni dollar.

Hetkel kuum