UPM-Kymmene on agressiivne ülevõtja

12. oktoober 2001, 00:00

Saanud alguse kolme suure paberitööstusettevõtte liitumisest, on UPM jätkanud kogu oma tegevusaja jooksul võrdlemisi agressiisvset ülevõtmispoliitikat. Suvel lõpetati Saksamaa paberitootja G. Haindl?sce Papierfabriken täielik ülevõtmine. Ülevõtmine ongi paberitööstusettevõtete pea ainus laienemisvõimalus. Tööstusharu ei ole plahvatuslikult arenev nagu tehnoloogia- või muu sektor.

Käesoleval aastal on tselluloosi ja paberi hind langenud, mis seab piirangud marginaalidele. Metsa- ja paberitööstus on Soomes olnud läbi aegade tugev. Said ju põhjanaabrid pärast Teist maailmasõda oma majandusele jalad alla eelkõige tänu sellele sektorile. Kodumaine kogemus on kindlasti kasulik ka laienemisel mujal maailmas.

Vaatamata aktiivsele ülevõtmispoliitikale on UPM-Kymmene olnud korralik dividendide maksja.

Korporatsiooni aktsia on kindlasti sobiv paljudele eestlastele, sest tugeva metsandussektoriga riigina oleme tööstusharu käekäigust päris hästi informeeritud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing