Hydro Texaco sulges pääsu Tartu Lõunakeskusse

12. oktoober 2001, 08:11

Kütusefirma Hydro Texaco sulges eile pärastlõunal ühe sissepääsutee Tartu Lõunakeskusse, tekitades autoga keskusesse läinud inimestes peataoleku ning sundides neist paljusid rikkuma liikluseeskirja, kirjutab Tartu Postimees.

ASi Hydro Texaco Eesti tegevdirektor Andres Kivistik ütles, et sissesõit arestimaja juurest on kinni seni, kuni maanteeamet kooskõlastab ühendustee projekti ja Tartu linnavalitsus annab kütusefirmale kauplemisloa.

?Linnavalitsus seab kauplemisloa eelduseks, et väljasõidul oleks võimalik vasakpööre linna poole, mis sobib ka meile,? rääkis Kivistik. ?Maanteeamet pole aga vasakpöördega nõus. Selle vastuolu tõttu kannatame meie.?

Kivistiku sõnul valmis Uno X bensiinijaam Ringtee ja Riia tänava nurgal juba mais ning suve hakul lootis Hydro Texaco alustada müüki.

?Leidsime, et liikluskorralduse võiks lahendada eraldi hiljem, aga linn keeldus,? nentis Kivistik. ?Kasutusloata rajatisi kasutada ei tohi, seega sulgeme juurdepääsu üle oma kinnistu.?

Tartu abilinnapea Aksel Kivi nimetas Hydro Texaco aktsiooni väljapressimiseks, mis head tulemust ei anna.

?Ma ei pea õigeks, et äriühing, kes on maanteeametiga totaalselt tülis, üritab kasutada linna selleks, et saada maanteeametilt oma projektile kooskõlastust,? leidis Kivi. ?Anname ajutise kauplemisloa niipea, kui projekt on põhimõtteliselt kooskõlastatud.?

Andres Kivistik ütles, et Hydro Texaco ei tegele väljapressimisega, vaid täidab seadust.

?Kui rajatisel kasutusluba pole, ei tohi seda kasutada,? sõnas Kivistik. Ta lisas, et Hydro Texacole on vastuvõetamatu olukord, kus sissesõidutee ehitusse on investeeritud sadu tuhandeid kroone, kuid firmale sest kasu pole - ainus kasusaaja on Lõunakeskus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing