Põlvas tuleb tööhõivealane konverents

Inno Tähismaa 12. oktoober 2001, 12:56

Põlva kultuurikeskuses leiab Kagu-Eesti ettevõtlusmessi raames 26. oktoobril aset tööhõivealane konverents «Avameelset tööelust», mille eesmärk on leida lahendusi maakonda painavatele tööhõiveprobleemidele.

Ettevõtlusmessi ühe korraldaja, Põlva Maavalitsuse arenguosakonna juhataja Haimar Soka sõnul ei räägita tänavu juba kümendat aastat toimuval messil tööhõiveprobleemidest juhuslikult.

«Põlvamaa üks suuremaid probleeme on ühelt poolt tööpuudus ning teisalt tööjõu puudus, mistõttu paljudel siinsetel firmadel pole võimalik areneda,» nentis Sokk.

Konverentsil üritavadki Põlvamaa ühele põletavamale probleemile lahendust leida Riigikontrolli auditi spetsialist Vello Kuuse, kes räägib tööturu poliitika planeerimisest, selle vajakajäämistest ja õnnestumistest. Tõnis Arvisto SA Eesti Kutsehariduse Reform tutvustab sihtasutuse tegevust ning Marge Kõiva samast sihtasutusest esitleb Kagu-Eestis läbiviidud tööturu analüüsi tulemusi.

Sotsiaalministeeriumi tööturuosakonna peaspetsialist Ülle Marksoo selgitab aktiivse tööturupoliitika meetmeid ning Ettevõtluse Arendamise SA Lõuna-Eesti Agentuuri direktor Jüri Kirss räägib agentuuri rollist ettevõtluse toetamisel. Siinsete ettevõtjate valikutest kohalikul tööjõuturu räägib AS-i Cista Pakendivabrik tegevdirektor Vahur Käärik.

Ettevõtlusmess pakub korraldajate sõnul ka praktilisi lahendusi maakonna tööhõivealase olukorra parandamiseks. Messi peapinna üks eksponentidest on Tartu vangla, mis on messile tulnud selleks, et leida endale siit piirkonnast tööjõudu.

Järgmise aasta novembris tööd alustava Tartu vangla direktor Andrus Kõre ütles, et vastses regionaalvanglas leiab tööd 278 vangla- ning 83 riigiametnikku, kes kõik loodetakse leida Tartust ja selle ümbrusest.

Messil tutvustab oma projekti ka Põlva lähedale bioplastitehast rajav AS Estbiotech, mis peaks samuti tulevikus maakonda töökohti looma. Samuti on messil väljas tööjõudu vahendav Tartu noorte tööbörs-infokeskus ning traditsiooniliselt on avatud ettevõtjate teabetuba.

Tänavu juba kümnendat aastat toimuv Kagu-Eesti Ettevõtlusmess toimub Põlva Kultuurikeskuses 26 - 27. oktoobril ning messi korraldavad Põlvamaa Ettevõtluskeskus, Põlva Kultuuri- ja Huvikeskus ning Põlva Maavalitsus. Kagu- Eesti ettevõtlusmessil osaleb tänavu poolsada eksponenti ning möödunud aastal külastas messi ligi 3000 inimest

Lisateave:

Haimar Sokk

050 66 870

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing