• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jutuvestja treenib kogemuste vahetamisega

  Pärnu juhtimiskonverentsil esines eile ettekandega india päritolu ameeriklane Sam Swaminathan, kelle töö hulka kuulub muuseas ettevõtete juhtidele juttude rääkimine ning läbi selle juhtide treenimine, kirjutab Eesti Päevaleht.

  ?Ma kohtun oma töös nii väga heade kui ka halvemate juhtidega, ma võrdlen neid ning räägin sellest edasi. Seepärast kutsutaksegi mind jutuvestjaks,? iseloomustas oma ametit Swaminathan.
  Loomingulise Mõtlemise Keskuse (Center of Creating Thinking) asutaja Swaminathani sõnul on eduka ettevõtte juht see, kes oskab oma alluvatele edasi anda ettevõtte eesmärkide täitmisele suunatud unistused ja kire, kusjuures parim viis seda teha on läbi heade juttude.
  ?Juhid on oma olemuselt jutuvestjad. Mida parem on üks lugu, seda innustavamalt mõjub see teistele inimestele,? märkis Swaminathan. ?Suured juhid on ka suured unistajad. Idee on selles, et kui juhil on konkreetne unistus, tuleb seda edasi anda oma alluvatele ja nad selles suunas tööle panna,? sõnas ta.
  Swaminathani sõnul pole ettevõtte juhtimine see, mida üks või teine juht teeb, vaid mulje sellest, kes üks või teine juht on. Seetõttu arvab ta, et juhtimise juures on oluline osa nii unistamisel kui ka kiirel tegutsemisel ning otsuste langetamisel.
  Swaminathani hinnangul peaks iga ettevõtte juht väärtustama oma töötajaid ning kaasama viimaseid võimalikult palju ka ettevõtte arendamisse.
  ?Ma ei saa aru sellest, kui näiteks 10 000 töötajaga firma hakkab välja töötama ettevõtte strateegiat ning sellega hakkavad tegelema ainult viis inimest. Ka ülejäänud töötajatel on mõistus peas ning võiksid selles osaleda,? märkis Swaminathan.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Analüüsifirma: Pelotoni aktsia on väärt null dollarit
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Rapla rahvas on uue Risti Kaubanduskeskuse juba hästi omaks võtnud
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Nike väljub täielikult Venemaalt
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.