Ülo Toomsalu • 12. oktoober 2001 kell 6:08

Jutuvestja treenib kogemuste vahetamisega

Pärnu juhtimiskonverentsil esines eile ettekandega india päritolu ameeriklane Sam Swaminathan, kelle töö hulka kuulub muuseas ettevõtete juhtidele juttude rääkimine ning läbi selle juhtide treenimine, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Ma kohtun oma töös nii väga heade kui ka halvemate juhtidega, ma võrdlen neid ning räägin sellest edasi. Seepärast kutsutaksegi mind jutuvestjaks,? iseloomustas oma ametit Swaminathan.

Loomingulise Mõtlemise Keskuse (Center of Creating Thinking) asutaja Swaminathani sõnul on eduka ettevõtte juht see, kes oskab oma alluvatele edasi anda ettevõtte eesmärkide täitmisele suunatud unistused ja kire, kusjuures parim viis seda teha on läbi heade juttude.

?Juhid on oma olemuselt jutuvestjad. Mida parem on üks lugu, seda innustavamalt mõjub see teistele inimestele,? märkis Swaminathan. ?Suured juhid on ka suured unistajad. Idee on selles, et kui juhil on konkreetne unistus, tuleb seda edasi anda oma alluvatele ja nad selles suunas tööle panna,? sõnas ta.

Swaminathani sõnul pole ettevõtte juhtimine see, mida üks või teine juht teeb, vaid mulje sellest, kes üks või teine juht on. Seetõttu arvab ta, et juhtimise juures on oluline osa nii unistamisel kui ka kiirel tegutsemisel ning otsuste langetamisel.

Swaminathani hinnangul peaks iga ettevõtte juht väärtustama oma töötajaid ning kaasama viimaseid võimalikult palju ka ettevõtte arendamisse.

?Ma ei saa aru sellest, kui näiteks 10 000 töötajaga firma hakkab välja töötama ettevõtte strateegiat ning sellega hakkavad tegelema ainult viis inimest. Ka ülejäänud töötajatel on mõistus peas ning võiksid selles osaleda,? märkis Swaminathan.

Hetkel kuum