• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahandusministeerium ennustab pangateenuste kallinemist

  Sel nädalal teatas majandusministeerium avalikkusele, et pangateenuste hinnad järgmisel aastal tõusevad. Rahandusministeeriumi nõunik Daniel Vaarik kinnitas, et järgmise aasta eelarves on kavas pangateenustele kuluvat summat kahekordistada. Varasema 4,4 miljoni krooni asemel on järgmise aasta eelarvesse planeeritud pangateenuste katteks 7,8 miljonit krooni.
  Küsimusele, kas Eesti kommertspangad on rahandusministeeriumi või selle riigikassa osakonda teavitanud peatsest teenuste hinna tõusust, vastas Vaarik, et pigem on selles suhtes märku andnud keskpank.
  ?Rahandusministeeriumis on selge arvamus, et pangateenused kallinevad, kuid kõik sõltub muidugi lepingutest,? lisas ministeeriumi nõunik. ?Arvestada tuleb ka sellega, et rahvusvahelises plaanis on praegu keeruline aeg.?
  Eesti Panga avalike suhete nõunik Janno Toots sõnas, et keskpank ei saa kuidagi kommertspanga teenustasusid määrata ega kujundada ning et see on ikkagi iga panga ja klientide vahelise suhtlemise küsimus.
  ?Ma ei oska öelda, kust võttis rahandusministeerium väite, et Eesti Pank olevat pangateenuste kallinemise suhtes mingit märku andnud,? lausus Toots. ?Ka pärast pikka järelemõtlemist ei suutnud me tuvastada mingit keskpanga mõju rahandusministeeriumi arvamusele.?
  Janno Toots pakkus välja, et võib-olla on rahandusministeeriumil plaanis riigikassa tagavara ehk siis stabilisatsioonifondi raha anda hallata mõnele rahvusvahelisele institutsioonile, mis eeldab ka senisest suuremaid kulutusi.
  Daniel Vaarik täpsustas hiljem, et nende teada kavatseb Eesti Pank tõsta kliiringtehingute teenindushindu ligi 25 protsenti. Ta lisas, et eelarve projektis suurendatud pankade teenustasu sisaldab ka Eestile uue krediidireitingu tellimise kulusid. (Kliiring on vastastikune sularahata tasaarveldus ja seda kasutatakse näiteks ülekannete tegemisel läbi pankadevahelise kaardikeskuse ? toim.)
  Ühispanga asepresident, kommertspanganduse valdkonna juht Lembit Kitter kinnitas, et neil ei ole küll mingit pangateenuste kallinemist ette näha.
  ?Võib-olla on küsimus selles, et riigikassal on mõni ülisoodne pangaleping, mille tähtaeg ümber saab, ja nad ei looda uut lepingut enam sama soodsatel tingimustel sõlmida. Igal juhul on see rahandusministeeriumi ja riigikassa probleem, meie ei oska siin seda kommenteerida.?
  Ka Hansapangal ei ole järgmisel aastal pangateenuste kallinemist ette näha, ütles Hansapank Eesti suhtekorraldusjuht Ando Noormets. Ta pakkus välja võimaluse, et ehk on riigikassal kavas oma pangateenuste mahtu suurendada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.