15. oktoober 2001 kell 10:54

Vallavanem: valdade ühinemisega ametnike arv ei vähene

Väike-Maarja vallavanem Sven Kesler ütles, et nende prognooside järgi naabervaldadega ühinemise järgi ametnike arv ei väheneks, sest spetsialistid jäävad ju endiselt inimeste lähedale tööle.

'Oleme teinud analüüsi, mis olukord oleks siis, kui ühineksime Rakke ja Avanduse vallaga, ja selgus, et ametnike arv oluliselt ei vähene,' rääkis Kesler. 'Sotsiaaltöötajad jääksid ju ikka tööle, ühtekokku saaks ehk tuua ainult raamatupidamise.'

Väike-Maarja vald oleks nõus ühinema naabervaldadega, kuid need seda ei soovi. 'Ilmselt on siin küsimus ka väiksemate valdade juhtide konkurentsivõimes ja selles, kas ja mismoodi nad lööksid läbi suures omavalitsuses töötades,' rääkis Kesler.

Kesler ütles, et ta ei näe põhjust, miks peaks valdade liitmisega venitama ning vabatahtlikku liitumisse ei usu. 'Kui rahareformi oleks tehtud vabatahtlikult, mis raha meil siis veel käibiks,' sõnas ta.

Hetkel kuum