Ettevõtluse arendamise sihtasutus saab käibemaksu tagasi

16. oktoober 2001, 10:19

Vabariigi valitsus otsustas oma tänasel istungil tagastada erandkorras käibemaksu Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele.

Valitsusel on õigus lubada erandkorras Euroopa Liidu abiprogrammide ja välisriikide riiklike abiprogrammide raames tagastamatu välisabina saadud ning riiklikest välislaenudest eraldatud raha eest kaupade ja teenuste ostmisel makstud käibemaksu tagastamist.

Tehingud, mille puhul käibemaksu tagastamist taotletakse on teostatud Euroopa Liidu Phare piiriäärsete alade koostööprogrammi (CBC) kaudu finantseeritava projekti raames. Programmi eesmärk on edendada koostööd Läänemere regiooni piirkondade, linnade ja kohalike omavalitsuste vahel.

Kuna Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse suhtes käibemaksuseaduses sätestatud üldises korras rakendatav käibemaksu tagastamise kord riikliku välisabina antud raha eest kaupade ja teenuste ostmisel ei laiene, kiitis valitsus heaks rahandusministeeriumi ettepaneku tagastada käibemaks erandkorras.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing