Pärnumaa tragöödia tõstis riigiviina müüki

16. oktoober 2001, 08:14

Septembris 67 inimelu nõudnud Pärnumaa metanoolitragöödia tõstis seadusliku viina läbimüüki kuni kaks korda. Samas ei pea tootjad tragöödia mõjusid kuigi pikaajaliseks, kirjutab Postimees.

Eesti suuruselt teise viinatootja, kuid suurima alkoholitootja Liviko turundusdirektori Janek Kalvi sõnul on tänavu septembris viina läbimüük tõusnud kuni kaks korda, ja seda eelkõige odavate viinade arvel. ?Varasemaid aastaid vaadates on september tavaliselt olnud languse kuu,? märkis ta.

Eesti suurima viinatootja Onistari nõukogu esimehe Aleksander Skoblovi sõnul on seaduslikku viina hakanud ostma eelkõige need, kellele varem mängis hinnas rolli ka mõni kroon. ?Traagiliste sündmuste tõttu on paljud hakanud kvaliteeti hindama ning kel vähegi võimalust on, eelistab korralikku alkoholi,? rääkis ta.

Viinaturul kolmandat positsiooni omava Remedia kommertsdirektori Sirje Potisepa sõnul ootasid nad septembrist tavapärast langust, sest suve lõppedes on tavaliselt viinamüük alanenud. Efekt on aga vastupidine ja seda suuresti just Pärnus toimunu tõttu.

Sellest hoolimata peavad viinatootjad Pärnu tragöödia mõju lühiajaliseks, sest inimesed unustavad juhtunu kiiresti ning hakkavad taas enam salaviina ostma. Ofelia tooteid müüva Havistra Eesti tegevdirektori Evald Pärni sõnul on kindlasti vaja riigipoolset suunamuutust ning senisest suuremat panust salaviinaga võitlusel.

?Olgu need siis meetmed politsei poolt, millega raskendataks salaviina tootmist ja müüki, või aktsiiside alandamine, millega muutuks seaduslik viin senisest rohkematele kättesaadavaks,? lausus Pärni. ?Igal juhul on vaja ka riigipoolset sekkumist, sest selleta ei saavuta midagi.?


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing