Romet Kreek • 16. oktoober 2001 kell 22:00

Aktsiaturgu on vallutamas kahtlused

Ameerika aktsiaturgu valdas esmaspäeval firmade kehvade majandustulemuste kartus ja siberi katku leviku hirm, enne börsi sulgumist viisid aga põhjaõngitsejad turu tõusule.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine suutis pärast päevasisesest üheprotsendilist miinust tõusta 0,04 võrra plussi, 9347,62 punktile. Nasdaq paranes kaheprotsendilisest miinusest, sulgudes 0,42 kaotuses, 1696,31 punktil. S&P 500 indeks langes 0,15 võrra, 1089,98 punktile.

Ameerika sõjaline operatsioon käib Afganistanis juba teist nädalat. USA senati enamuse liider Tom Daschle sai pulbrit sisaldava kirja, testimisel selgus, et tegemist on siberi katku pisikuga, teatas Capitol Hilli politsei. See suurendas rahva hirmu terrorismi ees.

Ameerika tööstuse titaan Bethlehem Steel Corp, kelle teras aitas USA-l omal ajal tõusta maailmajõuks, otsib pankrotikaitset kreeditoride eest seoses odava terase impordiga, kõrgete kuludega ja nõrga majandusega. Aktsiaga kauplemine peatati 1,20 dollaril.

Philadelphia börsi pooljuhisektori indeks langes esmaspäeval 4,65 protsendi võrra.

Teisipäeval teatas palju ettevõtteid oma majandustulemused. Ühelt poolt head ettevõtete majandustulemused ja teiselt poolt 56 aasta pikim tööstustoodangu müügi langusperiood (12 kuud) mõjutavad turul toimuvat.

Dow indeks oli kella 18.05ks langenud 0,46 võrra, 9304,73 punktile ja Nasdaq 0,14 võrra, 1087,67 punktile.

Hetkel kuum