Moameeste võit ehk Luige pretsedent?

17. oktoober 2001, 00:00

Rootsi meediakontserni Bonnier Grupp ja Eesti meediamoguli Hans H. Luige vahel sõlmitav leping võimaldab Luigel osta välja Bonnieri osalus ASis Ekspress Grupp. Seda võiks pidada omamoodi pretsedendiks, seni on eestlased oma ettevõtteid välismaalastele müünud. Luik ise võrdleb võimalikku tehingut eestlaste pärisorjusest vabaks ostmisega.

Tõsi, ?pärisorjusest vabastaja? on Luik olnud varemgi. Mäletatavasti oli kunagise Eesti Sõnumite omanikeringis ka soomlaste Sanoma Wsoy. Pärast seda kui Sanomat oli investeerinud miljoneid, surus Luik selle Eesti Päevalehe ja Eesti Sõnumite ühendamisega elegantselt omanikeringist välja. Vot selline pärisorjusest vabastamine oli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing